miercuri, 4 noiembrie 2009

Putina politica

Azi, dupa cum probabil stiti, primul-ministru propus de Base, Lucian Croitoru, si guvernul propus de el, nu au reusit sa treaca de parlament. Si dupa cum probabil mai stiti "alianta" de conjunctura dintre PSD si PNL il sustine pe domul Klaus Johannis, primarul Sibiului.
Pana aici nici o problema, fiecare cu preferintele lui, etc. Daaaar, fiind mai curios din fire, m-am uitat putin pe trecutul celor doi. Si aici nu mai e totul asa de simplu.

Sa il luam intai pe domnul Croitoru. In perioada 1979 - 1982 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, iar in 1995 a obtinut diploma de doctor in economie. Din septembrie 2003 pana in iulie 2007 a fost consilier principal al Directorului Executiv al FMI pentru Armenia, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Republica Macedonia, Moldova, Romania si Ucraina, avand peste 200 de interventii la board-ul institutiei. Intre 1995 si 1996 a fost consultant Bucharest Investment Group, dupa care, pana in 1997, a fost partener in programul "Firms, Banks and Financial Distress in Central and Eastern Europe" al PHARE pentru Romania, Bulgaria, Marea Britanie si Grecia. De asemenea are o vechime de 11 ani in BNR, in prezent fiind consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale, post pe care il detine din septembrie 2007 si pe care l-a mai ocupat in 1998 - 2003. Nu ma intereseaza declaratia de avere, pentru ca la ce scrie in CV probabil ca are ceva banuti la pusculita.

Acum sa il luam pe domnul Johannis.1979 - 1983 Universitatea "Babeş Bolyai" Cluj Napoca, Facultatea de Fizică.  1983 - 1989 Profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. 1989 - 1997 Profesor la Liceul Brukenthal Sibiu. 1997 - 1999 Inspector General Adjunct, Inspectoratul Scolar Judeţean Sibiu. 1999 - 2000 Inspector General, Inspectoratul Scolar Judeţean Sibiu. Din 30 iunie 2000 Primarul Municipiului Sibiu.
In declaratia de avere zice ca are 6 imobile - 3 case si 3 apartamente in Sibiu. De asemenea are 1,4 miliarde de lei vechi in banca. Hmm inseamna ca salariile alea din invatamant si din administratia locala nu sunt chiar asa de mici. Ok..dar a facut treaba in Sibiu. Oare? Am gasit undeva o mica informatie cum ca Sibiul are credite pe nu stiu cati ani la banci din Germania.  De asemenea am gasit un filmulet cel putin interesant:



Si acum vin intrebarile (afirmatiile):
1) Daca tot e situatia asta in tarisoara noastra, de ce ai alege sa sustii un individ care are un trecut dubios (ok..o sa treaca mult timp pana o sa se dovedeasca chestiile alea, si pana atunci nu incalcam prezumtia de nevinovatie. Dar totusi, suspiciunea exista, si in functia de prim-ministru nu cred ca e nevoie de asa ceva)?
2) E criza financiara. Probabil, acum, ar fi nevoie de cineva care sa stie ce sa faca din punct de vedere al economiei, cineva care sa isi asume si sa implementeze solutii anticriza viabile si realiste. Si dintre cei doi, CV-ul il recomanda muuuult mai mult pe Croitoru.
3) De ce se incapataneaza astia care ne conduc sa faca asa cum vor ei, fara sa le pese de tara. Adica in parlament nu cred ca s-a votat competenta ci "asa-mi-a-zis-partidu' "? Nu conteaza ca nimeni nu s-a apucat de bugetul pentru la anu sau ca de ceva saptamani bune Romania e in criza politica. Dar..speranta moare ultima...

Un comentariu:

  1. da-mi voie sa iti raspund la intrebari...
    1. in primul rand Johannis nu poate fi premier. Legea ii interzice. Timp de trei ani primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu mai poate fi numit intr-o functie sau o demnitate publica, precum cea de premier, deoarece a incalcat Legea incompatibilitatii, dupa ce in primul sau mandat a indeplinit in paralel, timp de un an, atat functia de primar, cat si pe cea de administrator al unei societati comerciale. iti zic eu ca legea mi-e un bun prieten:))
    2. intr-adevar Croitoru e mult mai indicat dar nu il sustine nimeni. E doar politica
    3. Ei decid pentru noi dar la alegeri au vost votati doar de 30% din alegatori. Cu totii. Si cine a iesit a fost votat de 10%. Deci aia cumparati cu pomeni electorale si cu pungi cu faina si zahar

    RăspundețiȘtergere