vineri, 11 septembrie 2009

Un fel de manifest

Zilele astea m-am gandit mai mult decat de obicei la trecut. Nu la trecutul meu..la trecutul nostru ca natie. Dar in principal la trecutul destul de recent, la revolutia din 89' si la ce s-a intamplat dupa. Si la noi, la generatia tanara. Oare noi vom afla vreodata ce s-a intamplat atunci sau adevarul va fi ingropat odata cu cei ce il stiu? Sau vom ajunge sa ne scaldam si noi in mocirla ignorantei? Sau poate adevarul este atat de puternic incat, odata ce este aflat, multi neocomunisti si 'dizidenti' isi vor pierde puterea si vor trebui sa dea socoteala?

Sunt atat de pornit pentru ca mi-am dat seama de un lucru. Vorbeam zilele astea cu cineva si ne gandeam daca oare ar putea sa fie cineva atat de crud incat sa omoare mase de oameni pentru a obtine putere si influenta. Si am observat ca vedem asemenea oameni in fiecare zi, la televizor, vorbind despre onoare si dreptate. Sunt oamenii care stiu ce s-a intamplat cu adevarat la revolutie, care stiu de ce s-a tras si cine a tras si care stiu cine sunt profitorii si cine sunt oamenii cu adevarat onesti din zilele alea. Sunt oamenii care stiu toate astea dar tac, uita de sangele varsat, uita copiii ramasi orfani si parintii care si-au ingropat fiii si fiicele morti inainte de vreme, uita de idealurile strigate din milioane de guri. Oamenii astia sunt fara scrupule. Si-au strans averile datorita celor care au luptat atunci si apoi pe spatele si pe munca lor. A parintilor nostri si in curand a noastra.

Ii atac doar pe cei care stiu pentru ca de la nimicurile care au facut raul nu putem avea nici o speranta. Si ei sunt din aceeasi oala, invart aceleasi afaceri corupte, dar din moment ce odata au aratat ca nu au scrupule nu le putem cere sa se autodenunte. Pot doar spera ca vor apuca sa plateasca si in fata noastra nu doar in fata lui Dumnezeu.

Avem un trecut frumos dar un prezent de c****. Dar trag sperante ca o sa se schimbe pana la urma...

Pun cateva link-uri care pe mine nu m-au lasat sa nu fac post-ul asta:
http://www.youtube.com/watch?v=lSlUW5Imylc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=k5dPtIUL3Yc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SKkHUIlTMHU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu